De Air Up: Is deze innovatieve manier van water drinken het geld waard? 

Wist je dat mensen voor een groot deel proeven met hun neus? De Air Up is een innovatieve drinkfles die normaal kraanwater om kan toveren tot een smaakvolle en heerlijk geurende drank. Het is ‘s werelds eerste drinksysteem waarbij je smaak proeft door geur. Wij proeven namelijk voor 80% met onze neus. Hier speelt het systeem van de Air Up op in. Wil je meer weten over de Air Up en hoe het werkt? Lees dan snel verder! 

Hoe werkt Air Up? 

Als je uit een Air Up drinkt, proef je de smaak dus door de geur. Maar hoe werkt dat nu precies? Dat gaan we je uitleggen. Deze drinkfles maakt het mogelijk om retronasaal te ruiken. Retronasaal ruiken is de technische term voor het waarnemen van geuren met je mond. De geuren gaan door je keel naar het reukcentrum in de neus en worden zo door de hersenen voor smaak aangezien. 80% van de smaak die wij waarnemen, komt hierdoor voort uit geur. Je neus doet dus eigenlijk veel meer dan je zou denken.  

Hoe gebruik je een Air Up?  

Je weet nu dus hoe het drinksysteem van de Air Up werkt, maar drink je uit deze drinkfles nu op dezelfde manier als uit andere flessen? In praktische zin is het drinken uit de Air Up vergelijkbaar met het drinken uit een normale drinkfles. Je vult de fles met koud water, dit kan kraanwater zijn of water uit een fles en plat of bruisend water, net wat jij lekker vindt. Vervolgens steek je het rietje stevig in het mondstuk van de Air Up, tot aan de rand. Het druppelvormige rietje moet in de druppelvormige opening komen. Dan plaats je het mondstuk stevig op de drinkfles en druk je de geurpod op de bovenkant. Om de geurpod te activeren, trek je hem omhoog tot de markering. De geur is nu actief. Om uit de Air Up te drinken, hoef je de fles niet te kantelen, je kunt gewoon door het rietje drinken. Super handig, toch? En de smaak die je ervaart is eigenlijk niet eens echt een smaak, maar een geur! 

Hoe lang gaat een Air Up pod mee?  

Als je niet zo houdt van de smaak van water, maar je eigenlijk wel meer water wil drinken omdat het goed is voor je lichaam, is de Air Up drinkfles dus een perfecte oplossing. In principe drink je gewoon water, er is niets aan toegevoegd. De smaak komt immers gewoon uit de geur van de pods. Om jouw water smaak te geven heb je dus wel altijd een geurpod nodig. De geurpods zijn er in een hoop verschillende smaken, dus de keuze is reuze. Maar hoe lang gaat zo’n pod nu eigenlijk mee? Dat is natuurlijk wel handig om te weten als je er gebruik van wil gaan maken. Hoe lang je kunt doen met een geurpod, ligt aan de hoeveelheid water die je drinkt op een dag. Als je een pod pack koopt, waar Air Up pods in zitten, is dit goed voor 15 liter water met een smaak. Met 15 liter water kun je gemiddeld 10 dagen doen, gebaseerd op de aanbevolen inname van 1,5 liter water per dag. Een enkele Air Up pod gaat dus zo’n 3 à 4 dagen mee.  

Hoeveel kost een Air Up?  

Je wil graag een Air Up kopen, maar hoeveel betaal je nu eigenlijk voor zo’n drinkfles? En voor de geurpods? De meeste mensen zouden de Air Up waarschijnlijk niet als goedkoop bestempelen, maar dat is natuurlijk ook relatief. Het ligt er ook aan hoeveel geld je over hebt voor een makkelijke en lekkere manier om meer water te drinken. Als je wil beginnen met de Air Up, kun je kiezen uit één van de handige en voordelige starter sets. De drinkflessen zijn er in diverse kleuren: antraciet, wit, ocean blue, hot pink, royal blue, vibrant green en electric orange. Je hebt al een starter set voor 39,95 euro per stuk. Dan heb je dus een Air Up drinkfles die je kunt blijven gebruiken en een aantal geurpods om mee te beginnen. Daarnaast kun je de pods natuurlijk ook los kopen. Een proefpakket met vijf willekeurige smaken kost 9,95 euro en de kosten van 3 pods van dezelfde smaak variëren tussen de prijzen van 5,95 euro en 7,95 euro, afhankelijk van de smaak die je kiest.  

Prijzen van de pods: 

€5,95 €6,95 €7,95 €8,95 €9,95 
Citroen  Aardbei-Citroengras Watermeloen Kola Favourite Five                    proefpakket  
Limoen Mango-Passievrucht  Ananas  IJskoffie   
Perzik Bosvruchten Kersen Oranje Limonade   
Appel Framboos & Citroen Pink Grapefruit Vlierbloesem  
Cassis Basilicum-Citroen Mandarijn   
Bosbes Sinaasappel & Passievrucht     
Peer Sinaasappel-Vanille    
Komkommer Lychee-Rose    

Prijzen van de flessen: 

€34,94 €39,95 
Starter Set Antraciet incl. 2 pods Starter Set Wit incl. 2 premium pods  
 Ocean Blue Drinkfles incl. 3 perzik pods 
 Hot Pink Drinkfles incl. 3 perzik pods 
 Royal Blue Drinkfles incl. 2 pods  
 Vibrant Green Drinkfles incl. 2 pods  
 Electric Orange Drinkfles incl. 3 Perzik Pods 
  

Welke Air Up smaak is het lekkerst?  

Er zijn een hoop verschillende Air Up smaken waar je uit kunt kiezen. Je kunt gaan voor wat meer simpele smaken, zoals komkommer, peer, mandarijn, bosbes, cassis, kersen, perzik, appel, ananas, citroen of limoen pods. Daarnaast zijn er ook een aantal uniekere smaken waar je uit kunt kiezen, zoals kola, watermeloen, basilicum-citroen, pink grapefruit, lychee-rose en vlierbloesem pods. Welke smaak het lekkerst is, is natuurlijk nogal afhankelijk van je voorkeuren. Maar met zo’n uitgebreid smaak assortiment zit er voor iedereen wel de perfecte smaak tussen.  

Is Air Up slecht voor je? 

We horen nog wel eens dat mensen wat sceptisch kunnen zijn over het concept, er wordt zelfs soms gedacht dat Air Up giftig kan zijn. Gelukkig is dat zeker niet het geval. Het concept van de Air Up is natuurlijk erg nieuw en innovatief. Als mensen het nog niet helemaal snappen is het logisch dat ze nog wat voorzichtig zijn, daarom doen wij altijd ons best om zo goed mogelijk uit te leggen hoe de Air Up werkt. Niets in het leven is gezonder dan het drinken van water en dat willen we zeker zo houden. Het enige dat Air Up doet, is het water dat je drinkt een smaakje geven. Het blijft even gezond als het was. Je drinkt nog steeds enkel water, zonder suiker, calorieën en toevoegingen. Dat maakt de geurpods ook 100% veilig voor mensen met allergieën of aandoeningen zoals diabetes. De pods bevatten alleen natuurlijke aroma’s, gewonnen uit nauwkeurig geselecteerde vruchten, planten en kruiden. Iedere smaak bestaat uit meerdere aroma’s, waardoor iedere smaak ook echt uniek is.  

Waar koop je een Air Up?  

De Air Up is op verschillende plekken te koop. Uiteraard op de website van Air Up, maar je kunt de drinkfles ook bestellen via Bol.com. De Air Up drinkfles wordt niet verkocht via Coolblue, hier vind je alleen reguliere drinkflessen. Ook de Air Up pods kun je kopen via de eigen website en Bol.com. We zien vaak de vraag voorbij komen of je de Air Up pods kunt kopen bij de Kruidvat, maar dat is helaas niet het geval. De officiële website van Air Up blijft de beste plek om de drinkflessen en pods te bestellen. Je kunt de Air Up drinkflessen en pods naar diverse landen laten verzenden, waaronder Duitsland, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.  

Is Air Up het geld waard?  

Als je graag meer water wil drinken, maar je al snel uitgekeken bent op de smaak, is Air Up de ideale oplossing. Of dat ook betekent dat het product het geld dat je ervoor betaalt waard is, is natuurlijk per persoon verschillend. Er bestaan alternatieven, maar die werken niet met hetzelfde innovatieve systeem als Air Up. 

Alternatieven voor Air Up

alternatieven? Echte alternatieven voor het geursysteem dat Air Up gebruikt zijn er niet echt. In principe zou je wel zelf een soortgelijk systeem kunnen maken. Het idee is redelijk simpel, je hebt iets nodig dat een sterke geur afgeeft. Denk bijvoorbeeld aan een colaflesje of een teentje knoflook. Dan heb je daarnaast een drinkfles nodig met een rietje, zo kun je tijdens het drinken iets onder je neus houden. Je zult dan merken dat het water een smaak krijgt.

Conclusie: Is de Air Up een goede aankoop?

Over het algemeen zijn de reviews die de Air Up drinkfles krijgt erg positief. Met het drinksysteem kun je water drinken met een smaakje zonder calorieën en toevoegingen. Dit maakt de Air Up dus zeker een gezond alternatief voor andere soorten water met een smaakje, waar vaak wel smaakstoffen of suikers aan toe worden gevoegd. Thuis zou je eventueel zelf een soortgelijk drinksysteem kunnen maken, maar voor onderweg of op het werk is de Air Up drinkfles erg handig. Het is een fijne manier om bijvoorbeeld het proces van afvallen te ondersteunen. Heb je niet zoveel moeite met genoeg water drinken zonder een smaakje erbij? Dan heb je in principe geen Air Up nodig. Overweeg dit dus goed voor jezelf voordat je een drinkfles aanschaft. 

Plaats een reactie